Survival Adventure School Nederland

 

Ray Mears of Les Troud? Nee, survival instructies krijgen van onder andere (oud) leden van het Korps Mariniers, Korps Commando Troepen en het Franse Vreemdelingen Legioen. Elitetroepen dus!


Bekijk ons introductiefilmpje of lees verder.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=PAUMv8diI0Q

 

 

Survival Adventure School is een unieke organisatie in Nederland die sinds 1998 cursussen aanbiedt in zelfredzaamheid. Of het nu gaat om het vinden en filtreren van water, het navigeren met kaart en kompas of sterren, het maken en het aanhouden van vuur, het vinden en bereiden van voedsel of het bouwen van onderkomens. Tijdens de cursus leer je alles wat met survival te maken heeft.

Vind je de weg terug terwijl je niet weet waar je bent? Lukt het je om vuur te maken wanneer het hevig regent? En wat doe je als je het echt niet meer weet? Onze ervaringen kunnen je dat vertellen! Nu kom je hopelijk niet in een survivalsituatie terecht en zou je denken dat je niks aan een survivalcursus hebt. Het tegendeel is waar. De vaardigheden die je leert zou je kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Praktisch gezien bij bijvoorbeeld het kamperen, navigeren, vissen en sporen zoeken. Tevens stimuleert het jouw inventiviteit en creativiteit en leer je samenwerken. Bovendien is het simpelweg gewoon heel erg leuk en spannend om een survivalcursus te volgen!

Wat veel mensen echter vergeten is dat een survivalcursus niet alleen de technieken om te overleven biedt maar dat het ook inzicht kan geven in jezelf of zelfs in een ander. Bij survival gaat het namelijk niet alleen om de technieken die je beheerst, maar vooral om wilskracht, doorzettingsvermogen en in teamverband om samenwerking. Heart, mind en dan pas techniek. "Je kunt het als je ervan overtuigd bent dat je het kunt!"

De cursussen die wij geven zijn samengesteld door de ervaring van onze instructeurs uit het leger, aangevuld door extra cursussen die zijn gevolgd over de hele wereld onder andere in Duitsland, Engeland, Spanje en Amerika. Verder zijn de cursussen gestoeld op vaardigheden die wij hebben geleerd in andere takken van sport zoals zeilen en bergbeklimmen.

We hebben er bewust voor gekozen om onze cursuslocatie in Nederland te houden om de cursuskosten voor onze cursisten laag te houden. De cursussen worden gegeven in de omgeving van Gilze-Rijen.

 

 

Indien je interesse uitgaat naar survival met mountainbikes, slapen in een tent en kant en klare maaltijden, dan ben je bij ons niet aan het juiste adres. De cursussen zijn fysiek niet zwaar, maar wel grensverleggend en leerzaam. De cursussen zijn in principe geschikt voor iedereen, of je nu alleen, met vrienden of als bedrijf komt.

Mocht je toch stiekem een fysiek zwaardere cursus of teambuilding uitje op maat willen dan kan dat in overleg natuurlijk altijd geregeld worden, want survival is ook flexibel zijn en uit je comfort zone stappen. Dus die uitdaging willen we natuurlijk altijd aangaan!